روند توسعه نرم افزارها، محرک قدرتمندی جهت رشد تجارت بشمار می آیند. کلماتی که در سالهای 2019-2020 فقط در حد حرف بودند، مانند Microservices یا انتقال به سرور های ابری، در حال حاضر به یک واقعیت رایج در صنعت نرم افزار تبدیل شده اند و در پروژه های بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند و ارزشمندی آنها برای مشاغل زیادی ثابت شده است.
در این مقاله، ما 4 فناوری جدید را که در صنعت نرم افزار در سال 2021 و سالهای بعد از آن تأثیر گذار خواهند بود، تجزیه و تحلیل میکنیم و مزایا و موارد استفاده از آنها را بررسی خواهیم کرد.
نرم افزارهای هوش مصنوعی AI (Artificial intelligence)
بر اساس بررسی وب سایت Gartner، سازمانهایی که حداقل 4 پروژه هوش مصنوعی در سال 2019 داشته اند تا سال 2022 تعداد پروژه های خود را به 35 عدد خواهند رساند. زمانی که هوش مصنوعی به نقطه شروع توسعه نرم افزار تبدیل میشود با استفاده از فناوری هایی مانند یادگیری عمیق ، تشخیص گفتار یا بینایی ماشین، میتواند از بسیاری جهات برای کسب و کارها سودمند باشد:
کمک به تصمیم گیری های مهم در پزشکی، هوش مصنوعی سوابق پزشکی، داده های ژنتیکی و نتایج آزمایشگاهی را برای پیش بینی بیماری ها یا شناسایی درمان های امیدوار کننده تر تجزیه و تحلیل میکند.
سطح پیشرفته خدمات در دستیاران مجازی، به عنوان مثال از مراقبت های بهداشتی تا تعیین وقت ملاقات با پزشک گرفته تا نرم افزاری که چهره ها را تشخیص میدهد و یا احساسات انسان را برای بهبود تلاش برای فروش و بازاریابی آنالیز میکند. هوش مصنوعی به ایجاد یک سرویس کامل برای مشتری مداری کمک خواهد کرد.
کنترل کیفیت و ریسک گریزی در ساخت، دستگاه های اینترنت اشیا داده هایی را به برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی ارسال میکنند که بازده تولید را افزایش میدهد و خرابی ماشین آلات را پیش بینی میکند. به عنوان مثال، در کشاورزی، هوش مصنوعی می تواند به تجزیه و تحلیل گیاهان و شناسایی علف های هرز کمک کند.
بلاکچین فراتر از فرایندهای مالی
بلاکچین امکان انتقال پول و اطلاعات را بدون واسطه و نگهداری سوابق مرتبط، بدون تغییر و با شفاف سازی فراهم میکند. سازوکاری که پشت آن وجود دارد این است که داده ها رمزگذاری شده و به صورت “زنجیره یا chained” با ورودی های دیگر ترکیب میشوند و به جای اینکه در یک سرور متمرکز ذخیره شوند، در تمام سیستم های رایانه ای شبکه پخش میشوند.
روش ابتکاری بلاکچین، توسط بسیاری از صنایع فراتر از بخش مالی مانند توزیع، تولید، مراقبت های بهداشتی مورد تایید قرار گرفته و در حال استفاده از آن هستند. پیش بینی میشود تا پایان سال 2024 بازار بلاکچین به 20 میلیارد دلار درآمد سالانه برسد. بیایید ببینیم کدام مزیت ها باعث جذب سرمایه در این فناوری میشوند:
ایمنی داده ها: ذخیره اطلاعات غیرمتمرکز به شما کمک می کند تا از تقلب و حملات امنیتی به مشاغل استفاده کننده از اطلاعات حساس (سوابق اعتباری ، سوابق پزشکی ، سوابق از اینترنت اشیا صنعتی) جلوگیری شود زیرا رمزگذاری شده و در هر رایانه در سیستم کپی میشود که امکان تغییر آن بدون تأیید همه اعضا امکان پذیر نخواهد بود.
قراردادهای هوشمند: بلاکچین امکان ایجاد قراردادهایی را فراهم میکند که فقط پس از رضایت کلیه شرایط به طور خودکار اجرا میشوند. به عنوان مثال، کالاها پس از تأیید پرداخت از طریق بلاکچین حمل میشوند. به این ترتیب، دستکاری در اجرای قرارداد غیرممکن است.
شفافیت: مشاغل میتوانند فرآیندهای مبتنی بر کاغذ را با دفتر توزیع شده بلاکچین جایگزین کنند تا شفافیت نهایی در معاملات فراهم شود و مسئولیت پذیری همه طرف های درگیر افزایش یابد.
توسعه نرم افزار با کد کمتر
توسعه نرم افزارها با کدنویسی کمتر به معنی ساخت برنامه های کاربردی از طریق محیط های ویژوال و بدون برنامه نویسی است. توسعه دهندگان اجزای از پیش ساخته شده را کشیده و رها میکنند، در حالی که کد به طور خودکار ایجاد میشود و در صورت نیاز میتواند اصلاح شود.
طبق پیش بینی موسسه تحقیقاتی گارتنر پلتفرم های low-code در بیش از 65٪ پروژه های توسعه نرم افزار تا سال 2024 مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این موضوع را میتوان با فرصت هایی که توسعه این نوع پلتفرم ها برای استارتاپ ها، مشاغل کوچک و شرکت ها فراهم میکند توضیح داد:
گسترش سریعتر: توسعه نرم افزارهایی با کد کمتر به طور قابل توجهی در مقایسه با برنامه های کدنویسی شده زمان کمتری را میطلبد، که به شما امکان میدهد تا جلوتر از جدول زمانی محدودی که از طریق فضای بازار رقابتی ایجاد میشود، قرار بگیرید.
پوشش کمبود منابع UX: نرم افزارهای low-code، چارچوب های UI یکپارچه با بلوک ها و ابزارک های آماده را ارائه میدهند که بدون ایجاد پس زمینه UX عمیق میتوان از آنها برای ایجاد یک برنامه کاربر پسند استفاده کرد.
برنامه های وب پیشرفته (PWA)
PWA ها برنامه های وبی هستند که بدون نیاز به دانلود و نصب مانند برنامه های تلفن همراه عمل میکنند. محبوبیت روزافزون PWA توسط دو مزیت قابل توجه ایجاد میشود:
تجربه کاربری عالی: برنامه های PWA می توانند 2 تا 3 برابر سریعتر از صفحات وب واکنش گرا (Responsive) در موبایل کار کنند، همچنین از قابلیت نمایش آفلاین پشتیبانی می کند و در برابر خرابی های هنگام بارگذاری سرور مقاوم هستند.
کاهش هزینه و زمان توسعه: PWA جایگزینی برای برنامه های بومی است. و می تواند با تمام اندازه صفحه نمایش ها و سیستم عامل های تلفن همراه سازگار باشد. همچنین بسیار مقرون به صرفه است زیرا میتوانید هم وب سایت و هم اپلیکیشن داشته باشید و فقط به اندازه یک وب سایت هزینه کنید.